1. Anasayfa
  2. Genel

Windows 11’den oyuncuları üzecek haber!

Windows 11’den oyuncuları üzecek haber!
0

5 Ekim 2021 tarihi prestijiyle son kullanıcılara sunulan olan Windows 11, resmi sürümüyle oyuncular için gelmiş geçmiş en düzgün performansı sunacağı savı ile geliyor.

Buna rağmen Windows 11’in yeni kuşak güvenlik tedbirlerinden biri olan sanallaştırma tabanlı güvenlik (VBS) özelliği, işletim sisteminin oyun performansına önemli oranda darbe vurabilir.

Windows 11 oyuncular için nasıl bir tecrübe sunacak?

Microsoft cephesinden bir müddettir yapılan açıklamalar, Windows 11’in oyuncular için geliştirilmiş en düzgün işletim sistemi olduğu yönünde… Geçtiğimiz aylarda yayınlanan mukayeseli görüntüler, Windows 11’in bilhassa oyun modunda Windows 10 ve evvelki işletim sistemlerine nazaran önemli bir performans artışı sunduğunu gösteriyordu.

Üstteki ‘Windows 10 vs. Windows 11′ grafik ve FPS karşılaştırması görüntüsünden da görebileceğiniz üzere birtakım oyunlarda Windows 11 önemli oranda fark yaratıyor. Oyuncuların yeni devirde donanım güncellemesi yapmadan performans artışı sağlayabileceğini düşündüren yeni işletim sisteminden berbat bir haber geldi.

HotHardware cephesinden gelen tahlile nazaran, Windows 11 ile gelecek olan hazır sistemlerde oyun performansı önemli oranda düşüş gösterebilir. 3D Mark Time Spy, Far Cry New Dawn, Metro Exodus, Shadow of the Tomb Raider ve Horizon üzere birçok yeni jenerasyon oyunda yapılan testlerde yüzde 25’e varan performans kayıpları göze çarpıyor. Bilhassa Horizon ve Shadow of the Tomb Raider’da Windows 11’in çok makûs bir performans sergilediği belirtiliyor.

Bu performans kaybının, sanallaştırma tabanlı güvenlik (VBS) özelliği ile ve fabrika çıkışıyla Windows 11 yüklü bilgisayarlarda yaşandığını eklemek gerek. Bu manada toplama bilgisayarlarda yahut Windows 10’dan yeni işletim sistemine yükseltilen bilgisayarlarda rastgele bir sorun yaşanmayacak. Hususla ilgili Microsoft cephesinden şimdi bir açıklama gelmiş değil.

Pekala siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Kaynak:Shiftdelete

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım

Baristekin.com.tr içerik yöneticisi

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir