Windows’da NAT türü “Teredo tanımlanamadı” ifadesini gösteriyor


  • Bu konu boş.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #2339
    ʙᴀʀış ᴛᴇᴋɪɴ
    Anahtar yönetici

    Windows 10’da bir Xbox çok oyunculu oyununa bağlanamıyorsanız Ayarlar > Oyun > Xbox Ağı’na gidin. Windows 11’de benzer bir sorun yaşıyorsanız Xbox Konsolu Yardımcısı uygulamasını açın, Ayarlar‘ı ve ardından  sekmesini seçin.

    NAT Türü‘ne bakın. Durum kısmında Teredo tanımlanamadı ifadesi görünüyorsa bu, bilgisayarınız Teredo IP adresini alamadığı anlamına gelir.

    Çözüm 1 İnternet bağlantınızı kontrol edin

    Çözüm 3

    Çözüm 4

    Çözüm 5

    Çözüm 6
    Bazı ana yönlendiriciler, yönlendiricinin WAN arayüzünde mevcut olan bir IPv6 bağlantısı tespit ettiklerinde Teredo bağlantısını engeller. Teredo’nun normal olarak çalışması için yönlendirici, Teredo bağlantısını etkinleştirecek şekilde yapılandırılmalıdır. Bu ana yönlendiricilerden birine sahipseniz yönlendiricinin en son üretici yazılımına sahip olduğundan emin olun ve yönlendiricide Teredo tünelinin nasıl etkinleştirileceğini öğrenmek için destek belgelerine göz atın.

    Çözüm 7
    Bazı VPN istemcileri, VPN istemcisi bağlı olduğunda Teredo bağlantısını devre dışı bırakır ve ağ bağdaştırıcısı yükleyen bazı VPN istemcileri, VPN bağdaştırıcısı kaldırılıncaya kadar Teredo’yu devre dışı bırakır. Bir VPN istemcisi yüklediyseniz ve VPN istemcisi bağlı olmadığında bile Teredo hâlâ devre dışıysa TAP-Windows Adapter V9 adlı bir ağ bağdaştırıcısının yüklü olup olmadığını kontrol edin:

    1. Görev çubuğundaki Arama kutusuna aygıt yazıp Aygıt Yöneticisi‘ni seçin.
    2. Görüntüle > Gizli Cihazları Göster’i seçin.
    3. Ağ Bağdaştırıcıları’nı seçin.
    4. TAP-Windows Adapter V9’a benzer bir adı olan her bağdaştırıcıyı belirleyin. Bağdaştırıcı adına sağ tıklayın ve ardından Kaldır’ı seçin.
      Not VPN ağ bağdaştırıcısını kaldırırken Teredo bağlantısının engelinin kaldırılması gerekir, bunun VPN istemcisi yazılımıyla ilgili sorunlara neden olması da muhtemeldir. Teredo desteğinin yanı sıra, hâlâ VPN işlevi gerekliyse VPN istemcisinin destek belgelerine bakın.
    5. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Paylaş